KVKK Kanunu

KVKK Kanunu

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Ardıç Cam Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.  (“Ardıç Cam”)olarak kişisel verilerinizin korunması en önemli öncelikleri arasındadır. Bu itibarla, Ardıç Cam, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVKK”) 10. maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları siz değerli müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve web-sitemizi kullanan tüm ilgililerin dikkatine sunar.​​

​​

1. Ardıç Cam kişisel verileri toplamasının yasal dayanağı nedir?

 

Müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve web sitemizi kullanan 3. Kişilerin kişisel verileri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere, KVKK, Türk Ceza Kanunu ve ilgili mevzuatta yer alan hükümlere uygun işlenmektedir.​​

 

​​2. Ardıç Cam kişisel verilerin toplanmasında hangi yöntemleri kullanıyor?

 

Kişisel verileriniz, Ardıç Cam tarafından sunulan hizmet, ürün ya da ticari faaliyetin niteliği itibariyle farklılık gösterebilmekle birlikte otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, www.ardiccam.com.tr adlı web sitesinin ziyaret edilmesi, Ardıç Cam tarafından düzenlenen etkinliklere katılmanız, iş başvurusu yapmanız, Şişcam’a ait binaları ziyaret etmeniz ve çağrı merkezi ve sosyal medya mecraları aracılığıyla tarafımızla iletişime geçmeniz halinde açık rızanız ve mevzuat hükümlerine uygun şekilde işlenebilmektedir.

 

Hatırlatmak isteriz ki, www.ardiccam.com.tr internet sitesi çerez kullanan çerez (cookie) kullanan bir sitedir. www.ardiccam.com.tr ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek, ziyaretçilerini ve üyelerini üyelik ve faydalarından istifade ettirmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek ve gerektiğinde üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır. Gezinme bilgilerinizi toplama amacıyla kullandığımız çerezler (cookie) hakkında bilgi, internet sitesine ilk defa giriş yaptığınızda veya mobil uygulamasını telefonunuza veya tabletinize yüklediğinizde “açılır pencere (pop-up ekran)” ile verilecektir.​​

İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz, fakat web sitesinin, tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.​​

Ardıç Cam’ın sahibi olduğu www.ardiccam.com.tr aracılığıyla bu siteleri ziyaret eden kişilerin ziyaret amaçlarıyla uygun bir şekilde sitelerdeki ziyaretlerini gerçekleştirmelerini temin etmek amacıyla site içerisindeki internet hareketlerini kaydedebilmektedir.​​

 

3. Ardıç Cam kişisel verileri hangi amaçlarla kullanıyor?​​

 

Ardıç Cam, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.​​

Kişisel verileriniz şu amaçlarla işlemekteyiz:​​

  • işlem yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek,
  • elektronik (internet / mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,
  • Ardıç Cam ve Ardıç Cam Topluluğu tarafından (Ardıç Cam Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.. yurtiçindeki/yurtdışındaki mevcut ve/veya müstakbel, bağlı kuruluşlarını, iştiraklerini, ortak teşebbüslerini ve bunların tüm şubeleri ile ofislerini ifade eder) sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi
  • Kullanıcının talep ettiği ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, temin edilmesi veya sunulan servis ve araçlarla ilgili problemlerin giderilmesini sağlamak,
  • Ardıç Cam bünyesinde kullanılmak üzere kullanıcı profillerinin belirlemek,
  • Satın alınan malların ve/veya ödüllerin teslim edebilmek,
  • İşe alım süreçlerinde başvuruların değerlendirilmesi,
  • Ardıç Cam’a ait tesislerin güvenliğini ve denetimini sağlamak,
  • Ardıç Cam’ın ve Ardıç Cam Topluluğu’nun ticari ve iş stratejilerinin belirlemek ve uygulamak,
  • KVKK’dan doğan yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek.
  • 4. Ardıç Cam kişisel verilerinizi nasıl koruyor?​​

Ardıç Cam kişisel verilerin işlenmesinde​​

  • hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma
  • doğru ve gerektiğinde güncel olma
  • belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme
  • işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma
  • ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme ilkelerini gözetmektedir.​​

 

Bu ilkeler doğrultusunda Ardıç Cam ile paylaşılan kişisel veriler, Ardıç Cam’ın gözetimi ve kontrolü altındadır. Ardıç Cam, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Ardıç Cam, işbu Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması metninde belirtilen amaçlar dahilinde kişisel verileri işlemekte ve işlediği verilerin güvenliğini sağlayabilmek adına gerekli her türlü teknik ve idari önlemi almaktadır. Bu kapsamda Ardıç Cam, ISO 27001: Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasyonu sahibidir.​​

 

5. Ardıç Cam kişisel verilerinizi paylaşıyor mu?​

 

Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizin açık onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı üçüncü kişilere mevzuatın öngördüğü sınırlar dahilinde kişisel veri aktarımı yapılmaktadır.

 

Kişisel verileriniz Ardıç Cam Topluluğu, faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla, izin dahilinde gönderdiğimiz ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçi/yurtdışındaki kuruluşlarla, sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında anket şirketleriyle ve yurtiçi/yurtdışı diğer üçüncü kişilere ilgili iş ortaklarımızla KVKK’nın 8. ve 9. maddesi uyarınca işbu aydınlatma yükümlülüğü bildiriminde belirtilen amaçlar dahilinde paylaşılabilmektedir.

Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninin 4 numaralı paragrafında belirtilen önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, doğrudan üçüncü kişilerin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden Ardıç Cam sorumlu olmadığını beyan eder.

 

6. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan doğan haklarınız nelerdir?

 

KVKK uyarınca kişisel verilerinizin;

  • işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • işlenmişse bilgi talep etme,
  • işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
  • eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
  • KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,
  • aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  • münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • KVKK’ya aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

Yukarıda sıralanan haklarınıza ilişkin taleplerinizi yazılı olarak Ardıç Cam’a iletmeniz durumunda Ardıç Cam talebinizi en geç 30 (otuz) gün içerisinde ücretsiz olarak sonuçlandırmaktadır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Ardıç Cam tarafından Kişisel Verilerin Korunması Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

 

KVKK’nın 13. maddesinin 1. fıkrası uyarınca yukarıda belirtilen haklarınızı kullanabilmek için Ardıç Cam’a talebinizi yazılı veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından gelecekte belirlenecek diğer yöntemlerle iletebilirsiniz. Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVKK’nın 11. maddesinde belirtilen haklarınızdan hangisini kullanmak istediğinize dair açıklamaları içeren talebinizi www.ardiccam.com.tr  adresindeki formu doldurarak, İçmeler Mahallesi, D-100 Karayolu Caddesi No:44/A Tuzla – İstanbul adresine yazılı olarak başvurarak iletebileceğiniz gibi noter kanalıyla da iletebilirsiniz.

 

7. Kişisel verilerle ilgili mevzuat değişikliklerinden nasıl haberdar olabilirim?

 

KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar Ardıç Cam’ın yükümlülükleridir. Kişisel verilerinizi bu bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size bildirmek isteriz.

 

8. Verinin güncel ve doğru tutulduğundan nasıl emin olabilirim?

 

KVKK’nın 4. maddesi uyarınca Ardıç Cam’ın kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda Ardıç Cam’ın yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için müşterilerimizin Ardıç Cam ile doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir. Verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde yukarıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi güncellemenizi rica ederiz.

Ardıç Cam Sanayi ve Ticaret

Ardıç Cam Sanayi Ticaret Limited Şirketi

Ardıç Cam Sanayi Ticaret Limited Şirketi 1992 yılında kurulmuş olup , artan üretim ve satış kapasitesinin yanı sıra sektördeki gelişmeleri de değerlendirerek flaot cam satışı ve ısıcam üretimine başlamıştır. 1995 yılından itibaren İstanbul Yolu

Ardıç Cam Sanayi Haberler

Ardıç Cam Sanayi Web Portallarının tümünü yeniliyor. Bu kapsamda Ardıç Cam, Ardıç Kimya ve Ardıç Kardeşler Siteleri ve diğer tüm Ardıç Cam'a ait olan domainlerde bulunan siteler 2018 yılında tümü ile yeni teknoloji ile yenilenmiştir.

ödeme logo ile ilgili görsel sonucu

Ardıç Cam Sanayi ve Ticaret

Ardıç Cam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

İstanbul Yolu 40. Kilometre Kumpınar Köyü Mevki
Kahramankazan / Ankara / Türkiye

Tel: +90 312 814 36 30

Faks: +90 312 814 36 32

E-Mail: info@ardiccam.com.tr

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması metnini inceleyebilirsiniz.
Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması KABUL ET KABUL ETME